اطفاء حریق

اطفاء حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش بوسیله خاموش کردن، کنترل و یا هدایت آتش‌های ناخواسته انجام می‌گیرد. هدف اطفاء حریق حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال و حفاظت از محیط زیست است.

اطفاء حریق مهارتی بسیار فنی است که احتیاج به دوره‌های طولانی چه در زمینه‌های عمومی مانند مقابله با آتش و چه در زمینه‌های تخصصی مانند عملیات امداد و نجات دارد. آتشنشان ها به صورت تخصصی با مهارت‌های اطفاء حریق آشنا هستند.

انواع خاموش کننده ها برای اطفاء حریق:

با توجه به دسته بندی حریق ها به منظور اطفاء آن ها، خاموش کننده های متفاوتی (با توجه به ویژگی و قابلیتشان) طراحی و تولید شده است. از انواع سیستم های اطفاء حریق میتوان از خاموش کننده آب و گاز، خاموش کننده پودری، خاموش کننده دی اکسید کربن، خاموش کننده حاوی ترکیبات هالوژنه و خاموش کننده های حاوی کف نام برد.

خاموش کننده ها دارای رنگ های متفاوتی بر روی بدنه می باشند که استاندارد بین المللی رنگ بدنه بصورت دسته بندی می‌شود. قرمز مربوط به آب ، کرم مربوط به کف، آبی مربوط به پودر، سیاه مربوط به دی اکسید کربن و سبز مربوط به خاموش کننده های هالوژنه می باشد.

روش‌های اطفاء حریق:

روش‌های اطفاء حریق بستگی به نوع آتش دارد. برای مقابله با آتش باید یکی یا بیشتر از عوامل اصلی مثلث آتش یعنی هوا، ماده سوختنی و یا حرارت را کنترل کرد که البته امروزه مثلث حریق به منشور حریق تبدیل شده است که ضلع چهارم همان واکنش های شیمیایی است که منجر به ایجاد حریق می گردند.

نحوه اطفاء حریق:

می‌توان آتش‌نشانی یا اطفاء حریق را به دو گروه دستی و اتوماتیک تقسیم کرد:

در اطفاء حریق دستی، عملیات اطفاء حریق توسط افراد صورت می‌پذیرد (مانند کپسول آتش نشانی) و در اطفاء حریق اتوماتیک، این عملیات به صورت خودکار و بدون حضور عوامل انسانی صورت می‌پذیرد.

شلنگ و نازل آتش نشانی جهت مهار آتش بصورت دستی و تجهیزاتی مانند اسپرینکلر جهت اطفاء اتوماتیک حریق با آب مورد استفاده قرار میگیرند.

سایر مقالات
شیر هواگیری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات